March 24, 2014

Inspiration. Lillian Bassman


Lillian Bassman (1917 - 2012 ) yhdysvaltalainen valokuvaaja ja taiteilija.
Bassmanin vanhemmat olivat juutalaisia emigrantteja Venäjältä. Hän opiskeli 1930-luvulla Textile High Schoolissa Alexey Brodovitchin oppilaana ja myöhemmin tämän assistenttina. Hän työskenteli muotikuvaajana 1940-luvulta 1960-luvulle Junior Bazaarissa ja Harper Bazaarissa
Alexey Brodovitchin opastamana hän ryhtyi kuvaamaan malleja pääasiassa mustavalkofilmille. Hän luopui muotikuvauksesta 1970-luvulla ja ryhtyi kuvaamaan omia hankkeitaan ja hävitti silloin 40-vuotisen valokuvaajauransa negatiivit ja kuvat. Kassillinen kuvia löytyi kuitenkin vielä parikymmentä vuotta myöhemmin, ja 1990-luvulla hänen muotikuvansa nousivat arvoon. Hän ehti mukaan vielä digitaaliseen kuvaukseen ja teki abstrakteja kuvia, joiden käsittelyyn hän käytti Photoshopia.
Bassmanin muotikuvien sanotaan sisältävän naiseuden emootion, ei pelkästään kuvaavan sitä. Hänen lempimallejaan oli Barbara Mullen, josta hän on sanonut: "On malleja, jotka eivät ole malleja vaan muusia. Hänessä oli kaikki ihmeellistä: kaunis kaula, viehkeyttä, kyky reagoida minuun. Kun oikein innostuimme saatoin riisua kengät ja tanssimme. Ymmärsimme toisiamme."
© Wikipedia


 #fashion #photographer #history #muoti #magazine #Vogue